MUHARREM İNCE VE MEMLEKET PARTİSİ

Neden Sayın İnce.. Neden yeni bir hareket peşinde koştunuz.. Neden yeni bir siyasi parti kurdunuz.. Neden bunlara gerek duydunuz.. Ortada ana muhalefet partisi varken, neden kendinizi ayrı bir noktada konumlandırdınız.. Fizikçisiniz.. Bir güçle mücadele edebilmenin tek yolunun, ona karşı yönde daha büyük bir kuvvet uygulamak olduğu ortada iken.. Mevcut kuvveti parçalara ayırmanın matematiği olabilir mi? Olamaz.. Sayın İnce.. Belki CHP yönetimi ile anlaşamıyor olabilirsiniz.. Ama siz CHP ilkelerinden vaz mı geçtiniz.. Geçti iseniz, sorun yok.. Geçmedi iseniz sorun var.. Diyebilirdiniz ki vatandaşa.. "Ben partiden ayrılsam da yolum ve fikrim belli..Oyum olması gerektiği gibi CHP yedir..Siz de oyunuzu CHP ye verin, vermeye devam edin.." Böyle diyebilirdiniz.. Daha doğru olmaz mıydı? Ama siz başka yola gittiniz.. Şimdi, seçim zamanı gelince oyların nasıl bölündüğüne hep beraber şahit olacağız.. Umarım bölünmez..

KAPİTALİZM

Değerli arkadaşlar..
Konumuz, kapitalizm..
Kapitalizm nedir sorusuna cevapla başlayacağımız bu yazımıza, Kapitalizm nasıl işler ile derinlik kazandıracak ve Kapitalizm karşısında ne yapmak gerekir konusuna cevap arayacağız..
Kapitalizm, temelinde rekabeti baz alarak kaliteyi ucuza satmaya çalışan bir sistemi öngörse de, bunun temellerini sağlama almadan başarılı olması hiç mümkün görünmemektedir..
Mutlaka bu sistem uygulanacak ise, bu durumda ne yapmak gerekir? 
Kesinlikle yapılması gereken şey, tekelleşmeye ve kartele engel olunmalıdır..
Neden?
Çünkü, kapital düzen içerisinde bir süre sonra paralar, belirli özel ya da tüzel kişiliklerde toplanmakta ve bu durum, piyasaya para girişinin azalmasına neden olmaktadır..
Oysa kapitalizm, teorisinde, gücünü para döngüsünden almaktadır..
Az para sirkülasyonu, temkinli davranmayı getirmesinden dolayı, işlem hacmi azalmasına neden olmaktadır..
İşlem hacmi azalması işten çıkarmalara, işten çıkarmalar ise krizlere neden olmaktadır..
Bu nedenle, paranın tabana yayılmasından başka bir çıkar yol yoktur..
Kapital düzen ile krizler, dönem dönem mutlaka olacaktır..
Olmaması için mutlaka ve mutlaka tekelleşmeye asla müsaade edilmemelidir..
Çoğunluğun saadeti için, tekelleşmeye karşı olunmalı ve hatta varlık üst sınırı kavramı oluşturulmalıdır..